Wool pillow

Ullkudden ger sköna drömmar till allergiker och alla andra som önskar en miljövänlig kudde med massor av komfort.

Innovation og ny teknik ger dig den bästa kvaliteten – och bästa komfort

I många år har en ren ullkudde stått överst på önskelistan hos många producenter men det har aldrig lyckats någon att hitta den rätta tekniken att göra det på. Inte förrän nu och vi är mycket stolta över att kunna presentera en kudde med ull rakt igenom, utan att vi har kompromissat med det riktiga stödet för huvud och nacke.

Problemet har varit att använda ull som fyllning. Det är nu löst genom att ullen sys samman på en elastisk ullplatta inne i kudden (Matralan Flex). De stående ullfibrerna ger kudden perfekt komfort och tryckavlastning. Dessutom kan ullfyllningen tvättas upp till 60 grader.

Kuddens tjocklek justeras mycket enkelt genom att önskad mängd fyllning tas ut. På kuddens ena kortsida finns ett blixtlås så att du lätt kan ta ut innehållet och på det viset tillpassa kudden.

Överdraget är också av ull

Kuddöverdraget består av 100% kashmir och merinolammull och innehåller minst 500 gram ren och ny merinolammull. Vi rekommenderar att använda örngott. Ofta har vi hudkrämer och kanske hårvax, gel eller liknande på oss när vi går i säng och dessutom avsöndrar kroppen alltid döda hudceller och det kan ge ullen missfärgningar med tiden.

Tänk på att alltid använda ett örngott av rent naturmaterial som bomull, linne, silke eller siden. Då behåller du ullens alla fördelar.

 

Follow Purowool